Venstre i Farum vil ikke have andelsboliger på kasernegrunden. I Farum Avis 19 december skoser Ole Osterhammel [Se note] således de borgerlige i oppositionen for at foretrække projekter, der indeholder andelsboliger. Det sker bl.a. med ordene ”…Farum [har] ikke brug for mere socialt boligbyggeri.”

Men jeg husker ikke at have set Venstres skribenter protestere over Venstreborgmesterens planer om at opføre 48 andelsboliger i 2½ etage på Skolelandbrugets jord. Der var heller ingen Venstre protester, da Farum kommune 15. juli fik tilsagn om en kvote på 210 andelsboliger efter kommunens egen ansøgning. Venstre begræd heller ikke Lind & Risørs succesfulde salg af 50 andelsboliger på Rørmosegård. Hvad Venstre mener om andelsboliger afhænger åbenbart af, hvilken vej vinden blæser.

Venstre i Farum kalder andelsboliger for ”socialt boligbyggeri”, og ifølge Venstre må man som borgerlig være imod socialt boligbyggeri. Men andelsboliger er netop ikke almene boliger. En andelsbolig er en ejerbolig. Så den argumentation holder ikke.

Venstres indskrænkede udlægning af borgerlighed kan jeg heller ikke genkende. Som socialt ansvarlig borgerlig er jeg hverken imod alment boligbyggeri eller andelsboliger. Jeg ønsker tværtimod en blandet boligmasse, så der er boliger for enhver smag og økonomi, også i Farum Nord – og der er vel i virkeligheden ganske liberalt!

Så hvad er det egentlig, at Venstre har imod andelsboliger?

Venstre har også travlt med at omsætte en delvis teknisk prisforskel mellem tilbudene til skattepoint. Alle vil sætte skatten ned, men vi Konservative ønsker, at det skal være reelle skattelettelser.

Engangsindtægter f.eks. fra jordsalg kan kun bruges til at lette skatten én gang. Det er åbenbart Venstres plan. Men engangsindtægter bør bruges til engangsudgifter såsom afdrag på gæld eller investering i byggemodning af kasernegrunden.

Vi Konservative vil give reelle og varige skattelettelser. Det skal ske gennem en målrettet indsats for at opnå et stabilt overskud på kommunens samlede løbende drift. Alt andet er blændværk.

Note: Farum Venstreforening har anmodet om at vi gør opmærksom på, at Ole Osterhammel ikke længere er medlem af Venstre (09.03.2005 Webmaster)