Borgmester Lars Carpens gør meget ud af at fortælle, at han ikke er Brixtofte. Og det har han jo ret i. Men hvis han vil have andre til at tro, at han ikke blot følger i Brixtoftes fodspor, er det ikke nok at fornægte ham i tale. Det skal også afspejle sig i handling.

Der har været nogle svipsere undervejs, som man i bedste fald kan tilskrive, at det tager tid at lære en gammel hund nye kunster. F.eks. at det ikke er smart at indgå en sponoraftale med Farum Bolkdklub på 1,5 mio. kr. få måneder efter, at man er sat under danmarkshistoriens strengeste administration.

Vi er nu få uger fra det valg, der skal løfte os ud af det dynd, som Brixtofte efterlod os i, og så viser det sig, at retorikken fra Venstre i Farum stadig er, som Brixtofte og hans irakiske informationsminstre Osterhammel og Enevoldsen udøvede den, da de stadig var i Venstre.

I Farum Avis 18. oktober 2005 forfalder Michael Rexen til at bruge betegnelsen “Vinkelvejsmafiaen” om et ad hoc samarbejde, der indimellem tillader sig at lede Venstre på rette vej.

Nu er det tilsyneladende en Venstre tradition at bruge øgenavne (Hindbær Helle) om politiske modstandere, men at kalde Vinkelvejsgruppen for en mafia er mere på linie med Brixtofte og følges dæmonisering af samme ved konsekvent at kalde dem “Hvilkenvejsgruppen”. Et udtryk som de end ikke selv har fundet på.