Cepos lancerer i dag et forslag om at skære i dagpengene, fordi det viser sig, at mange danskere taber penge på at arbejde. Det er naturligvis grotesk (men prisværdigt), at nogen taber penge på at arbejde. Det skal kunne betale sig at arbejde!

Jeg er enig med Cepos om, at det kunne være en ide at lade dagpenge og overførselsindkomster følge prisudviklingen i stedet for lønudviklingen. I hvert fald for en tid. Men jeg ser ingen grund til at skære i dagpengene.

Jeg så hellere, at man fjernede bruttoskatten (arbejdsmarkedsbidraget), som er en arbejderskat i stedet for en indkomstskat.

I samme øjeblik man rejser sig fra sofaen bliver man afkrævet 8% fra den første krone, man tjener selv. Det vil sige, at man skal have 8,7% mere end understøttelsen for, at det kan betale sig at tage imod et arbejde.

For at belønne de arbejdende folk har regeringen indført et jobfradrag. Men hvorfor afbøde en asocial skat, der holder folk ude af arbejdsmarkedet, med et yderligere fradrag i skattejunglen?

Afskaf hellere bruttoskatten!