Det gik desværre ikke som vi havde håbet for De Konservative i Furesø Kommune med kun tre mandater. Venstre fik heldigt/tilfældigt vendt deres ubeslutsomhed om spidskandidaten til en præsidentvalgkamp mellem Bach og Carpens – Værløse eller Farum – og ti mandater. Alle blev klemt i dette spil undtagen socialdemokraterne, der fik et godt valg og seks mandater. http://www.kmdvalg.dk/av/a055.htm

Hvis valget var skuffende så fik vi dog maksimalt ud af konstitueringen med Venstre. Tre mandater = tre udvalgsformænd + viceborgmester. I løbet af natten tilbød S, SF, R og Ø os borgmesterposten. Vi valgt dog at blive hos Venstre fordi det ville blive et meget usikkert parlamentarisk grundlag. Vi skal ikke have borgmesterposten for enhver pris. Socialdemokraterne blev på vores initiativ tilbudt at komme med i konstitueringen og få to formandsposter. Men de afslog at de ikke kunne få tre + viceborgmester. Det kalder jeg ikke at kende sin besøgelsestid. I stedet kan vi tone rent borgerligt flag. Vi har et borgerligt flertal og selv om det er spinkelt (13-12) så stoler jeg på at Jesper Bach vil respektere at der skal være plads til os begge i samarbejdet.

Der har være skrevet meget siden valget om Brixtoftes come back i politik. Men hvad er det værd når man ikke har nogen indflydelse? Brixtofte selv var på tv overbevist om at når først stemmerne var talt op ville alle komme rendende for at få velfærdspartiet med i en konstitueringen. Jeg deltog i forhandlingerne indtil den bitre ende kl 3.30 og han blev ikke på noget tidspunkt nævnt.

På det personlige plan fik jeg 54 stemmer. Ikke meget for nummer to på listen men dog en seksdobling i forhold til 2001. Hvis det fortsætter hvad kan det så ikke blive til i 2017? 🙂 Til regionsvalget fik jeg 178 personlige stemmer. Det viser lidt om hvor personfikseret kommunalvalget blev.

Men det er jo demokratiets vilkår