Skatteminister Kristian Jensen (V) er tidligere blevet beskrevet som en rigtig liberal – og der er noget om snakken.

Med udtalelsen “Fordi man mangler noget i 2040, behøver man ikke diskutere det i foråret 2006“, viser han hvilken liberal, han er: Den der tænker på sig selv først. De færreste vælgere i 2040 har stemmeret i 2009)?

Det kan godt være, at Kristian Jensen ikke kan se +30 år frem i tiden, men for mig handler det om at indrette et samfund, som vi kan leve i nu og i morgen, og som vi kan være bekendt at efterlade til vores børn. Det indebærer, at hvis vi ser nogle skær i horisonen kan vi lige så godt lægge kursen en anelse om nu i stedet for at overlade det til det næste hold at foretage en dramatisk undvigemanøvre senere.

Sådan ville jeg ønske, at de foregående generationer havde tænkt, istedet for at efter lade mig og min generation med regningen fra Anker Jørgensen & Co.