Lige siden jeg flyttede til København i 1998 har jeg haft kort til Tivoli, og det på grund af fredagsrocken. Med kortet i lommen var det nemt at cykle fra Valby til Tivoli for at høre hvem der nu var på programmet den aften. Det kunne være en god afslutning på en lang uge eller en starten på en nat i byen.

Fredagsrocken har i tidens løb budt på både gode og mindre gode oplevelser men først og fremmest giver det en anledning til at høre nye spændende danske bands og solister. Men min første reaktion da jeg så årets program var “nå”. Det er lige som om der mangler noget. Der mangler de koncerter jeg bare ikke må gå glip af. Som Kira and the Kindred Spirits sidste år. Sterling (28/4) er den eneste der umiddelbart springer i øjnene. Magtens Korridorer (14/4) kan jeg ikke rigtig finde ud af, hvad jeg mener om, men det er det er jo årets første koncert, så hvis vejret er godt…

Der er selvfølgelig også Tina Dickow, som er blevet godt hypet, men plænen er stor og måske for stor til hendes stil.

Men der mangler helt bestemt noget funk. Sidste års store positive overraskelse var for mig Burhan G. der havde et super sprødt band med. Jeg kan ikke se hvem der skulle komme med det i år bortset måske fra Erann DD (15/9), hvis han leder bandet træde i karakter. Dodo and the Dodos (19/5) og Big Fat Snake (8/9) har selvfølgelig også gode musikere med.

Årets absolutte “must see show” på plænen er dog Jamie Collum, men det er under jazzfestivallen.