Jeg havde hørt en fugl synge om det men nu har jeg fået en mail fra arrangøren om, at der afholdes Rytmisk Korfestival 20.-22. oktober i Aalborg. Hjemmesiden er ikke opdateret endnu men bliver det senest 1. august. For et halvt år siden lød meldingen ellers, at Rytmisk Korfestival havde drejet nøglen om. Man kunne ikke konkurrere med Aarhus Vocal Festival, der havde lagt beslag på Store Bededagsferien 2006. Men man har heldigvis besindet sig og flyttet festivalen til om efteråret.

Rytmisk Korfestival 2005 var første gang, jeg deltog i et korstævne. Jeg har altid være skeptisk overfor korstævner og lignende. Jeg forstillede mig en samling jubelglade folk, der spontant bryder ud i sang eller ikke kan synge en simpel sang uden absolut at skulle improvisere over- og understemmer, så der til sidst ikke er nogen tilbage på melodistemmen. Skræmmende for en partiturtro konservativ. 🙂

Men Rytmisk Korfestival 2005 gav mig mod på mere. Udover Aarhus Vocal Festival der godt nok er blevet et Rockkors projekt, har jeg meldt mig til “Rytmisk kor: Pop & vokalpercussion, gospel, latin og afro” på Grundtvigs højskole i Hillerød i uge 29

Højskole? – Ja det ser så endnu en fordom, der står forfald