Nu er det gået næsten en uge siden Aarhus Vocal Festival 2006 sluttede, og jeg er omsider ved at lande. Tre døgn med workshops, koncerter, konkurrencer og samvær med 650 andre sangere – det var intenst, de første par dage efter var jeg stadig høj på vokalmusik.

Det jeg primært tager med fra AAVF er et nyt bekendtskab med to fede vokalgrupper, finske Rajaton og norske Apes&Babes

I programmet indgik topkoncerter fredag og lørdag aften. Fredag aften spillede man sikkert ud med Vocal Line og The Real Group, der ubestideligt er verdensnavne, men ikke lige min stil. Lørdag aften blev jeg så ramt af Rajaton, der indledte for Basix. Det var første gang Rajaton var i Danmark, men jeg tror ikke det bliver sidste gang. Rajaton forstår virkelig at formidle både finsk sang, så det ikke betyder noget, at man ikke fatter et ord af hvad de synger, og international musik på en uventet men betagende måde. Deres cd’er blev alt for hurtigt udsolgt i musikhuset, men jeg fandt deres seneste album “Out of bounce” på iTunes. Specielt et nummer som “Lady Madonna” fænger mig, selvom jeg ikke er vild med Beatles. Det viser hvor fedt det er.

Det var også lørdag aften, at jeg hørte Apes&Babes første gang. Rygtet var løbet i forvejen fra dem, der havde overværet vokalgruppekonkurrencen lørdag eftermiddag, og selvom jeg normalt er skeptisk overfor hysteri så måtte jeg også overgive mig. Apes&Babes mestrer det hele: folkemusik, pop, rock, elektronica. Til festen hvor jeg hørte dem, sang de et nummer af The Progidy! Til konkurrencen havde de opført Jean-Michel Jarre. Jeg fik i forbindelse med den afsluttende koncert om søndagen fat på deres EP “3rd Suprise” og albummet “Rå”. De er sammen med “Out of Bounce” i heavy rotation på min iPod.

Rockkoret var repræsenteret ved 34 sangere på festivallen. De fleste var med på hele festivalen, mens nogen tog turen over bælterne for at hjælpe med koncerten og konkurrencen – og tak for det. I den videre udvikling af Rockkoret bliver det vigtigt at vi nu har nogle fælles oplevelser at trække på. Som rytmisk kor i København kan det være svært måle sig med andre da vi ikke har det samme miljø omkring rytmisk kormusik som der er i Århus.

Vores første samlede indsats var at give en minikoncert i frokostpausen om lørdagen. Det skal jeg ikke dvæle ved længe. Vi har givet bedre koncerter og indtrykket skæmmes ved, at vi først i tredje forsøg kom igang med Revelations Day. Jakob fik den dog kørt i hus. Men nu er Rockkoret nævnt på CASA’s hjemmeside. Efter en lidt utilfreddstillende koncertoplevelse i Ridehuset, gik vi til lydprøve. Allerede da vi øvede i foyeren kunne vi mærke hvad en bedre akustik betyder. Det vi sang i foyeren var klasser bedre end i ridehuset.

Lørdag mødtes vi kl. 8.30 til opvarmning og gennemsyngning af vores konkurrenceprogram. Der var en god tændt og stemning, og da vi som det tredje kor skulle på kl. 10.30, havde jeg for første gang i mange, mange år sommerfugle i maven! Foran dommerne leverede Rockkoret det bedste vi kunne. Jeg tror ikke, at Rockkoret nogensinde har været skarpere. Bagefter jokede vi med, at hvis vi skulle stoppe på toppen skulle det være nu.

Vi så af gode grunde ikke de to kor, der var før os, Aquijazz (som dog underholdt i alle pauser og især om aftenen) og Dekoor. Efter os kom Vivid Voices der vandt konkurrencen efterfulgt af Groovy Voices og Vox 11, der delte 2 pladsen. Dermed var der ikke andet end et diplom for ærefuld deltagelse til Rockkoret. Men det var en stor oplevelse og alene det at være udtaget er en ære.

I forhold til de kor jeg nåede at se, var det slående så forskellige de var. Rockkoret er et “dogmekor”: 40 sangere, ingen soli, ingen mikrofoner. Vivid Voices er også knap 40 men har indimellem solister, der er miced op. Groovy Voices har miced op med 3-4 pr mikrofon og en til hver af de kun 5 herrer. Vox 11 var miced op individuelt, men var heller ikke flere end at de ligeså godt kunne have deltaget i vokalkonkurrencen. Jeg ved ikke om mikrofoner er det næste skridt for Rockkoret, men vi kan i hvert fald arbejde med vores performance.

Der er stadig mange indtryk at bearbejde for mig og for Rockkoret, men jeg glæder mig allerede til AAVF 2008.