Jeg har i den forgangne uge være på højskole for første gang i mit liv. Efter et hårdt arbejdsår skulle jeg for første gang holde ferie som chef, og for at være sikker på jeg holdt fri, måtte jeg væk fra hjemmefra og computeren. Efter den positive oplevelse med AAVF opstod ideen om et højskoleophold med korsang på programmet.

Ved hjælp af Google og Højskolerne fandt jeg frem til at Grundtvigs Højskole Frederiksborg i Hillerød afholdt kurset Rytmisk kor: “Pop & vokalpercussion, Gospel, Latin og afro” på et tidspunkt der passede mig. Jeg valgte workshoppen i pop og vocalpercussion som skulle afholdes af Morten Kjær, som Rockkoret har arbejdet sammen med både som instruktør og arrangør.

Så med et begrænset kendskab til højskolekonceptet og de fordomme, som jeg og mine brødre kunne gejle hinanden op til at have, drog jeg afsted mod Hillerød med forvetninger om at holde fri ved at bruge det meste af dagen på at synge. Mine forventninger blev til fulde opfyldt og mere til.

Som nævnt kendte jeg allerede Morten så hans workshop var et sikkert valg. I hans workshop arbejdede vi med Caroline Hendersons Made in Europe, Justin Timberlakes Cry me a River og Gabrielles Out of Reach. Alle i Mortens arrangementer. Det var kendetegnende for holdet på 21 sangere, at vi var på meget forskellige niveauer og spændende aldersmæssigt fra 17 til 60+. Det kunne indmellem være frustrerende, men Morten håndterede niveauet fremragende og fik alle med. Udover sangene i workshoppen var der også fælleskor hvor lagde os sammen med Niels Græsholms “Verdenskor” (gospelworkshoppen blev ikke oprettet). Ugens arbejde kulminerede i en fælles koncert hvor Verdenskoret indledte med samba mm. Herefter fulgte vores tre satser, inden fælleskoret sang de fælles fire sange hvor Black Angel/Savage Rose var en effektfuld afslutning. Det var ikke kun varmen, der gjorde ugen svedig.

En del af det at være på højskole (eller korsangere samlet) er samværdet med de andre deltagere. Grunden blev lagt til et godt netværk, idet der var deltagere interessante kor. F.eks. Midnight Harbour som jeg har oplevet i Lindevang Kirke i 2005 og som er et kapabelt kor fra Holbæk eller Nodekmækkerne, et københavnsk kor, der lyder lovende på deres desværre ikke opdaterede hjemmeside eller Vocal Pleasure fra Herning.

Udover os korsangere vare der også et fotokursus og et seriegrafikursus. Det gjorde at der ikke kun blev talt kor i pauserne eller om aftenen. Det vil sige så kunne vi fortælle om hvordan det var at synge mens de andre kunne dele ud af deres oplevelser og tanker. Det var rigtig godt, selvom det godt kunne blive sent om aftenen…

Det har uden tvivl været alle pengene værd at bruge en uge i Hillerød, og så har jeg ikke engang omtalt selve højskolen og maden! Jeg er sikker på at det ikke er sidste gang jeg tager på højskole.