Rytmiske kor i København (eller er det bare Rockkoret) misunder ofte Århus for deres rytmisk kormiljø med Jens Johansen og det har han har sat i gang som udgangspunkt. I København har vi ikke en Jens Johansen, men mindre kan vel også gøre det.

En af vejene til et egentlig kormiljø kan være samarbejde mellem korene, så vi kender hinanden, inddrager hinanden og ikke mindst udvider kredsen af koncertgængere fra familie og venner til andre kor og deres publikum.

I den ånd er Doo Wop Koret og Rockkoret gået sammen om at afholde to koncerter:

  • 30. november 2006, kl 20.00 i Kvarterhuset,
  • 3. december 2006, kl. 16.00 i Lille Kedelhal, Frederiksberg

Udover det åbenlyse, at vi kan afholde to koncerter med kun den halve praktiske indsats (relativt), så følger der også en fællesprøve med i købet. Den blev afholdt i går søndag.

Det er aldit inspirerende at arbejde med andre dirigenter og i går var ingen undtagelse. Doo Wops dirigenter Thomas Hammer og Lene Bredsten stod for at indstudere Thomas’ arrangement af Justin Timberlakes “Cry Me a River” mens Rockkorets dirigent Jakob Grove Madsen indstuderede Sebastians “Når lyset bryder frem” fra Rockkorets faste repertoire.

Det var skønt at bruge 6 timer en søndag på at synge og være fokuseret på at lære nyt. Selv om “Når lyset…” er kendt stof for Rockkoret, var der alligevel lærerigt at indstudere nummeret igen efter, at vi har sunget det i to år. Det burde man gøre noget mere…