Det må være let at være socialist. Der er en facitliste at stræbe efter. Jeg er (klassisk) konservativ, og som sådan vil mange gerne sætte mig i bås med andre der også kaldes konservative. Men jeg har det f.eks. meget svært med George W. Bush,. Dick Cheney og Donald Rumsfeld. Jeg mener, at Clinton var en fantastisk præsident. I amerikansk sammenhæng er jeg mere demokrat end republikaner. Jeg holdt med Gore i 2000 og Kerry/Edwards i 2004.

Det er iøvrigt interessant, at republikanerne, der er de konservative, går ind får en “minimal stat” ligesom “Venstre – Danmarks Liberale Parti” gjorde indtil de blev socialdemokratiske. Modsat går de liberale. dvs. Demokraterne ind for en aktiv statsmagt, som også danske konservative gør.

Den amerikanske komiker Jon Stewart har tydeligvis et horn i siden på republikanerne. Især det neokonservative hoforgan Fox må holde for – og det med rette. Jon Stewart er dog også fair og taler fornuftigt med fornuftige konservative som kommer forbi hans Daily Show. I denne uge havde han således besøg af den tidligere republikanske guvenør i Arkansas Mike Huckabee. Det er en konservativ efter mit hoved. Fornuftig, velformuleret, mod til at stå ved sine holdnigner, empatisk og med en subtil humor.

Han gjorde et godt indtryk på mig, men se selv de to videoklip som jeg har embeded fra Comedy Central. Jeg vil fremhæve to udtalelser:

  • I’m a conservative, but I’m not mad at everybody over it.
  • I’m pro life. I think that life begins at conception, but I don’t believe it ends at birth. We have to be concerned about a child education, healt care, safe neighborhoods, clean water, the access to college education. That is pro life, to care about a childs entire life

Huckabee nævnes som mulig republikansk præsidentkandidat. Se bl.a. disse to blogs Mike Huckabee President 2008 og Huckabee 2008. Jeg er nu bange for, at han er for pæn til et præsidentvalg, og jeg har ikke haft heldet med mig de to sidste valg. Men jeg ville nu være tryg ved at have ham som præsident i verdens eneste supermagt. Foreløbig har jeg bestilt hans seneste bog “From Hope to Higher Grounds”, for at set hvad han indeholder udover vid og humor.

Se Mike Huckabee i The Daily Show på Comedy Central her.