Jeg er ikke nogen flittig biografgænger. Faktisk foretrækker jeg at biograffilm ved internationale filmfestivaller. (Læs: Berlinalen er en god anledning til at besøge min bror i Berlin, se obskure små film, tylle drinks og clubbe) Men nu er der kommet en film, som jeg bare må se.

I episode 26 af Chad Bergerons Acapodcast interviewer han Bruce Leddy, der har instrueret filmen “Sing Now, Or For Ever Hold Your Peace“. Filmen handler om en gruppe collegesangere, der mødes 15 år senere for at synge til en vens bryllup. De samles for at øve en weekend, og det giver så anledning til at se tilbage på det liv, der er levet siden sidst – og en masse a cappella sang.

Foruden en vokalgruppe samlet til lejligheden byder lydsiden bl.a. på Tufts Beelzebubs, MIT Logarythyms, Oxford University Out of the Blue og UVA Academical Village People. Det bliver noget at et soundtrack, når det forhåbentlig bliver udgivet.

Tilbage står bare: Hvordan kommer man til at se den film i Danmark? Som uafhængig film kommer den næppe op i Danmark af sig selv. Filmen har premiere i USA 27. april, men har allerede vundet flere publikumspriser ved festivaller over there. Så måske er en filmfestival det bedste bud. Eller en korfestival? Eller et korkursus?

Filmen skulle oprindeligt have heddet “Shut up and sing” En vidunderlig selvmodsigende titel. Desværre kom en dokumentarfilm om Dixie Chicks Bruce Leddy i forkøbet. Titlen passer dog også fint på det som Dixie Chicks blev udsat for, fordi de havde en mening.

Noget andet er, at Bruce Leddy i interviewet nævner, at “The A Cappella Community” har været meget positive og samarbejdsvillige! Det ville være dejligt med et aktivt og synligt kor-community i København…