Jeg abonnerer på to a cappella podcasts og jeg har som betalende medlem af casa.org adgang til CASA radio og Casa’s mp3 bibliotek. Så jeg har efterhånden gode kilder til nye a cappella oplevelser. Jeg vil her fremhæve de to seneste albums der er landet i min iPod.

Casa har fået flere a cappella grupper til at stille orginiale sange til rådighed for download for deres medlemmer. Det ledsages af en opfordring til at bidrage til kunstnerne ved at købe deres albums, hvis man kan lide de gratis tracks. Grupper som Toxic Audio og The House Jacks som jeg har alle albums med i forvejen er solidt repræsenteret, men der er rigtig mange spændende grupper som f.eks. Eclipse.

Ofte er det jo et bestemt nummer, der fanger opmærksomheden, og får én til at lytte. Med Kick Back Relax ramte Elipse mig lige der, hvor det gør rigtig godt. En rigtig showstarter, et sejt groove med en bas, der kan mærkes. På Casa.org er der syv sange fra albummet Think Twice til rådighed. Syv solide sange fra studiet, men det er sådan set ikke det album, jeg vil fremhæve for det har jeg ikke købt. I stedet har jeg på iTunes købt deres livealbum “For Show”, 16 numre fremført med overbevisende præsision og humor for et begejstret publikum. Det var en koncert jeg gerne ville have overværet. Albummet har også to bonus tracks. De har tilsyneladende ikke en myspace profil, men det er lydklip fra deres fire albums på deres hjemmesiden.

Jeg sad på arbejde endnu en søndag og som så ofte før var det med a cappella i ørene. Åbningsnummeret på Acapodcast #28 gjorde at jeg måtte holde en pause på ca. 4 minutter.

Det der ramte mig var measureXmeasure og deres “You Don’t Treat Me No Good” Det er et arrangement efter mit hoved. A cappella skal ikke nødvendigvis efterligne instrumenter, men man må gerne tænke “hvordan pokker laver de det?” Og sådan er det med measureXmeasure. Deres seneste album er On Our Own, som jeg har købt, indholder mange gode arrangementer. Deres hjemmeside har tilsyneladende ligget stille siden december 2005, og det er jo ikke et godt tegn, men deres myspace profil er fra april i år, så jeg går ud fra, at de stadig er i live…