Ved et tilfælde kom jeg forbi MaJazz’s hjemmeside, og så at de gav koncert på plænen i Tivoli onsdag 28. maj og at Rockkorets dirigent Christian Berg var vikarierende dirigent i dette forår. Så med et Tivolikort på hånden var der ingen tvivl om, at jeg måtte afsted.

I Rockkoret har vi et ambivalent forhold til udendørskoncerter. Atmosfæren er som regel friere og der er mulighed for at tiltrække nye publikummer. På den anden side er akustikken som regel en modspiller og vejret kan spille en et pus.

MaJazz havde vejret med sig. I hvert fald i forhold til at tiltrække tilskuere. Høj sol i Tivoli fyldte tilhørerbænkene foran den gamle scene. Til gengæld blæste det godt op så Christians noder flere gange måtte reddes af sangerne. Udendørs på en så stor scene er det nødvendigt med elektrisk forstærkning. Jeg ved ikke hvor meget der var blevet øver og indstillet, men det var svært at hør herrerne.

Navnet MaJazz er sammensat af korets foretrunke genrer Madrigaler og Jazz – spændende. Det er et stort kor ca. 50 sangere i følge deres hjemmesiden. Til koncerten blev de bakket op af en trio bestående af piano, bas og trommer.

MaJazz lagde ud med en a cappella sats. Og det var nok den der fungerede bedst. Ikke fordi det var a cappella, men fordi koret kunne sangen. Koncerten var fin og afveklsende. Et godt repertoire. Men det var tydeligt, at jo mere koret så i noderne i stedet for at se på dirigenten, jo større usikkerhed og mindre præcision. I rytmiske kormusik er det vigtigt at have samme puls og den kommer fra dirigenten. Det er derfor vi i Rockkoret for mange år siden opgave noderne (der er stadig tekstark her og der, men det er også en uskik)

Forholdene taget i betragning var det en rigtig fin koncert. Rockkoret tager også snart vores chancer med vejret og går uddendørs 1. juni på Café Svejk og 14. Juni på Strøget i København.