I dag har jeg givet en af de sværeste, mest spændende og overraskende koncerter med Rockkoret nogensinde. Keld havde gennem sine kontakter på sit stamværtshus Café Svejk skaffet os en gig som opvarmning for The Setting Son i forbindelse med Frederiksberg Dagene. Svejk har sin egen uddendørsscene hvor de præsenterer tre rockkoncerter på tre dag. Og her skulle Rockkoret altså passe ind…

Koncerten var svær fordi det var udendørs og det i sig selv er en udfordring. Læg dertil at scenen stod på fortorvet foran Svejk med busser, biler mm. passerende forbi ude på Smallegade. Ydermere var scenen så lille, at vi måtte improvisere en opstilling, der gjorde, at vi vi ikke kunne høre hinanden så godt – og slet ikke som vi plejede. Efter at have været forkælet med Rundetårns sublime akkustik, var det en prøvelse. Det gik da også galt for os basser, da vi i “I wanna be the only one” om et slag for sent i c-stykket, fordi vi ikke kunne høre sopranerne, og først kunne synkronisere ved det næste omkvæd.

Koncerten var spændende, fordi vi var ude i en ny sammenhæng som support for et rigtigt rockband. Café Svejk bliver drevet af forsangeren for Baby Woodrose og det præger caféens program til Frederiksberg Dagene – og publikum. Der var enkelte kendte ansigt i form af kærester og tidligere medlemmer men langt overvejende var publikum nyt. Og hvor irriterende det er at synge på gaden, så giver det også mulighed for, at fobipasserende stopper op og bliver koncerten ud.

Overraskelsen kom, da vi var nået til det sidste nummer. Vi havde i det store hele improviseret sætlisten frem efter, hvad vi kunne synge den lille plads op med. Men vi var altså nået til “Revelations Day” af TwoFace. I Rundetårn kom Christian gevaldigt på afveje, da han flashede sin uvidenhed om TwoFace. I dag var Christian blevet briefet om, at TwoFace ikke var en producer fra USA men pæredansk. Så Christian startede med at sige, at dette var en sang af et band, som han ikke kendte noget til men, at det vist nok var en fyr fra Sønderjylland. “Ja det er mig” kom det så fra en fyr fra forreste række. Så kan det nok være, at Christian blev mundlam for en gangs skyld. Det var rigtigt nok Henrik Søgaard, som er lig med TwoFace.  

Henrik var kommet i det håb, at vi ville synge hans sang. Hvorfra at han viste, at Revelations Day er på vores repertoire, fik jeg ikke spurgt ham om men han har vel set på sin Kodacheck. Jeg fik givet ham en eksemplar af “The Moon” efter koncerten, som han blev glad for. Han havde optaget os på video til hans myspacesiden, men den kan næppe yde hverken hans sang eller Rockkoret retfærdighed, med al den larm der var omkring os. Så måske kommer han igen på strøget, men jeg lovede også at sende ham Mariannes video fra Rundetårn, når vi får den bearbejdet.