Jeg har kendt til Læderhalsene længe. I hvert fald siden Selvsvings storhedstid, hvor Johnny Jørgensen og Læderhalsene lagde stemmer til Selvsvings satiriske fortolkninger af tidens hits. Men jeg har aldrig hørt dem “in concert” før. Men nu stod de i Galaksen i Værløse, så sammen med to nuværende og to tidligere sangere fra Rockkoret, var jeg til koncert med Læderhalsende. Og der var dømt fest.

Koncerten svarede nogenlunde til hvad jeg havde forventet. Og så alligevel ikke.

Læderhalsene stod denne aften 35 mand høj bakket op af trommer, bas, guitar og to keyboards. Deres repertoire bestod af store hits som blev fremført af en eller flere solister mens de andre sang kor. Læderhalsene er i virkeligheden 35 solister der skiftes til at synge backing.

Jeg vidste godt at solistsang var det bærende element, men jeg havde ventet mere af koret. I det store hele var det rene backingvokaler. der forekom  mig, at være løftet direkte fra den originale udgave, og så forstærket X gange. Der var fuld knald på koret hele vejen igennem, men ingen nuancer, ingen dynamik og ingen overraskelser. Dynamiken bestod af forte og mere forte. De få tidspunkter hvor koret skulle starte uden band vaklede enten tonalt eller i præcision.

Kun i 80’er medleyet i andet sæt blev jeg grebet. Her var sangene flettet intelligent sammen og overgangene var næsten sømløse. Men hvorfor kun forte og fortisimo?

Så jeg vil ikke kalde det en korkoncert og derfor er titlen hitparade. For det er hvad det var, men også noget man kunne have hørt et partyorkester spille, og så var det i grunden synd, at der var sat stole op, når det nu var stilen.

Men ret skal være ret. Solisterne var langt skarpere en et gennemsnitligt partyorkester. Energien på scenen fantastisk og rakte udover scenekanten og fik et viilligt publikummer op at ringe. (Den energi kunne vi godt brug bare 25% af i Rockkoret)

Alt i alt var jeg egentlig rigtig godt underholdt, men jeg foretrækker stadig Rockkoret.