Ved et tilfælde var jeg kommet forbi Musicappellas hjemmeside. Jeg havde været forbi før hvor hjemmesiden ikke var helt udbygget, men det var interessant hvad jeg så, så jeg beholdt adressen. For et par uger opdagede jeg så, at de gav koncert 15. juni i Hans Egedes Kirke på Østerbro.

Musicapella viste sig at blive et rigtig godt bekendtskab.

For det første synger Musicapella a cappella og de mestrer det, og arrangementerne kunne bære det. Jeg vurderer at det var mest firstemmigt, men det kan godt være at nogle af kvindestemmerne delte sig.

For det andet var der ingen noder (næsten). Det gjorde at dirigenten Sebastian Aser Svendsen var i god kontakt til koret. Det kan altså høres når noderne ikke står i mellem sangeren og dirigenten! Sebastian efterlod i det hele taget et godt indtryk. Passende snak mellem sangene og tydeligvis samlingspunktet for koret.

Repertoiret var godt og afveklende. En enkelt smuk klassisk sats, Sommersalme, til at starte på. Men ellers gedigne pophits garneret med en overraksende men kort udgave af en latinificeret udgave af lancier og den ordløse More Human. Arrangøren fremgik ikke af programmet. Sebastian fortalte mig bagefter at det var delvist hans egne men også af en bekendt og andre. Der var bestemt ingen forslidte travere på programmet.

Specielt George Michaels Freedom viste både koret styrker og svagheder. De store “Freedom” fraser sad lige i skabet. Store flotte kraftfulde harmonier. De fire basser holdt godt fast i rytmen. Tenorerne var blot to mand høj, og det lyder ikke af meget, hvis man samtidig ikke er helt sikker på teksten.

To tenorer og fire basser oppe imod ti alter og otte sopraner. Det vil udvægerligt blive en svær opgave men generelt klarede de det flot, også pigerne.

Det var tydeligt at sangerne nød at synge. I min bog kan det opveje andre svagheder men det var der ikke megen behov for denne eftermiddag.

Det var en det en dejlig koncert, som desværre ikke havde det publikum. som de unge sangere fortjente. Jeg talte fjorten på bænkene. Jeg ved ikke hvordan kirken havde promoveret koncerten men i skyndingen så jeg end ikke en plakat i udhængsskabet. På internettet kunne jeg kun finde bevis på koncertens eksistens på Musicapellas egen hjemmeside. Og da uden et link eller en adresse på kirken.

Alt i alt er det en af de bedste koncerter jeg har overværet dette forår. Og Musicapella er det kor der kommer tættest på det vi har kørende med Rockkoret. A cappella sang, uden noder, kontemporære toner i egne arrangementer.

Musicapella optræder på Drop Inn mandag aften kl. 21.00 jeg overvejer allerede et gensyn.