I forbindelse med Rockkorets myspaceprofil hænder det (stadig oftere) at jeg finder mig selv surfende efter a cappella musik. Og der dukker nogle rigtige guldklumper op indimellem. Derfor vil jeg lige dele fem spændende navne som jeg er stødt på her på det sidste. østrigste Bauchklang, tyske Mëdlz og danske Transister Radio Girls.

Bauchklang ramte mig som en mavepuster. Jeg kan godt lide elektronisk musik og gerne af den tunge slags. Dette her er nærmest a cappella drum’n’bass. Kan elektronisk musik være a cappella? Da jeg så at deres album “Many People” var tilgængelig på iTunes købte jeg det straks. Bauchklang er som Mauf fra Østrig men har en mere instrumental og ren lyd.

Mëdlz – allerede navnet signalerer poptøz udover alle grænser. Men prøv at lyt til deres bud på “Das Boot”. Det er sgu stærkt gået. Jeg var stødt på Mëdlz i Maybebops podcast og havde tjekket dem ud men var hurtigt gået videre fordi der var instrumenter på deres sange. Men det var indil jeg hørte “Das Boot”. Så de har instrumenter med engang imellem – og hvad så? På Youtube.com er flere klip med dem a cappella (dog med en af pigerne på percussion). Udover Das Boot er der også et godt rock medley og lidt koncertklip. Find selv mere…

Transister Radio Girls er en dansk kvindelig vokalgruppe. De havde selv fundet Rockkoret på Myspace og tak for det. Det er noget af det mest forfriskende danske a cappella musk jeg har hørt længe. Og så er det original musik. TRG er dannet ud fra stifteren Bonnie Denises leg med en loop maskine og er nu en rigtig vokalgruppe. Jeg glæder mig til at opleve dem live. Snart forhåbentlig.