En dokumentarfilm om et kor – et jysk drengekor? Min interesse for kor til trods ville jeg nok ikke selv have taget initiativ til at se En stemme for livet. Men jeg er glad for, at jeg på Lenes indbydelse satte mig til rette i Vester Vov Vovs mørke sidste mandag.

Filmen følger dirigenten Mads Billes arbejde med Herning Kirkes Drengekor. Og det kunne jo blive en fin lille film med engletoner, men denne film er så meget mere. Der er så mange lag i denne film, at det kunne have været en hel reality serie på tv. Så glem alt om Talent 2009, X-factor og hvad der ellers er og se den virkelige virkelighed.

En stemme for livet er filmen om…

  • ildsjælen Mads Bille og hans ambitioner for sit kor og sin musikskole. Og hvad prisen er for at brænde så meget for et projekt.
  • at arbejde med drenge fra tredje klasse og op. I løbet af deres tid i koret gennemgår drengene forvandlingen fra drenge til mænd. En forvandling som i jo sit udtryk faktisk strider mod skønsang i perioder.
  • hvad det giver drengene at være med i et kor hvor der stilles krav til dem men hvor de også får mulighed for at udfolde sig og lære færdigheder for livet.
  • to af drengene der kæmper med hhv. asperger og en vanskelig barndom får støtte til at udfolde sig selvom det til tid er problematisk.
  • ledelse! Ledelse af forretningen Hernings Kirkes Drengekor. At skaffe sponsorer og pleje sine sponsorer. At arbejde med drengene som individer og ikke kun som stemmegrupper. Jeg er sikker på, at Mark og Mike fra manager-tools.com vil bifalde meget af det arbejde der lægges for dagen her.

En stemme for livet er en bemærkelsesværdig film. En film der giver indsigt også selvom man ikke interesserer sig for korsang. Den har i hvert fald givet mig langt mere stof til eftertanke end Tarantinos Inglorious Bastards, som jeg havde set to dage forinden. Inglorious Bastards er bestemt en underholdende film, men heller ikke ret meget mere end det.