Jeg hader kaffe to go. Jeg drikker meget kaffe men at drikke det af pap, har aldrig tiltalt mig. Og så det åndsvage låg. Det kostede mig en skoldet inderoverlæbe. I sig selv er det nederen, men det er dobbelt øv, når morgenen stod på workshop med Bellatrix fra magiske The Boxettes.

Bellatrix var det sødeste, man kan forestille sig. Ydmyg og talentfuld. Hun formåede at få de mange utrænede fremmødte til at spytte og kompressere luft på en nogenlunde kontrolleret måde. Og hun indgav håb ved at understrege, at hun også måtte øve sig i mange år for at blive god.

Min anden workshop var med Katarina og Anders fra Real Group. Sympatisk og professionelt fik de 100 sangere til at arbejde sammen om intonation, dynamik og tempo uden direktion. Imponerende. Alle kor burde i gennem denne workshop.

Så var det konkurrencetid for vokalgrupperne. Og her blev min kærlighed for tysk a cappella bekræftet. On Air fra Berlin imponerede mig med deres kraft og gode arrangementer, mens loopduoen Hartmund und der Hitmaschine havde en forfriskende humor og overskud selvom de havde svære tekniske problemer som udskød deres optræden.