Det er en uge siden Aarhus Vocal Festival 2013 sluttede.  Det var en god oplevelse. Jeg vil fremhæve fem oplevelser fra AAVF:

  1. The Boxettes og Bellatrix. Da jeg så, at The Boxettes var på plakaten, var der ingen tvivl om, at jeg skulle med til AAVF 2013. Og de skuffede ikke. The Boxettes er et friskt pust og super dygtige. At deltage i en workshop med talentfulde Bellatrix var en meget positiv sidegevinst.
  2. Roxorloops. Jeg havde oplevet Roxorloops til Kristian Skårhøjs fødselsdagsfest et par uger før festivallen, men at opleve ham jamme i Ridehuset, optræde med Eivør og til endnu en beatboxing workshop var fantastisk.
  3. Pitch Control. Jeg gik helt klart efter at opleve konkurrencerne for kor hhv. vokalgrupper. Her var Pitch Control den store oplevelse. Deres konkurrencesæt er nu tilgængelig på deres youtubekanal. Indtil AAVF lå deres videoer på deres dirigents youtube profil, men de har klogeligt valgt at starte en kanal i korets eget navn. Jeg håber, at de vælger at bruge den aktivt, for jeg glæder mig til at følge dem.
  4. Rajaton. En af de store oplevelser for mig ved AAVF 2006 var Rajaton. Det var dejligt at høre dem igen.
  5. Touche.På falderebet gav Touche mig gåsehud. Der er et eller andet med jazz-akkorder. Det var også befriende at høre en gruppe optræde i en helt time – noget jeg savnede ved de store koncerter lørdag og søndag, hvor der var så meget fokus på samarbejder og innovation, at der konstant blev skiftet ud på scenen. Touche kunne derimod få lov til at føre publikummet i Musikhusets foyer ind i Touches vellydende jazzunivers.

Udenfor kategori: Som allersidste koncert på festivalprogrammet holdt min gode ven Kristian Skårhøj releasekoncert for hans pinseoratorie “Realm at Play“. Det var en stor oplevelse endelig at høre det for første gang. Det var den perfekte afslutning på festivallen og ramte om noget på denne festival plet, når det kommer til innovation!