Sang

Jeg har i over 30 år sunget i kor. Det er egentlig skræmmende at tænke på. Ikke det at synge i kor. Det er gode kor som jeg har sunget i, men at der er gået så lang tid. Men der lægges jo hele tiden år til. 🙂

Min glæde ved kor har mange nuancer.

Det er skønt at bruge sin stemme, ikke at jeg er typen der bryder ud i sang ved enhver given lejlighed. Men det er fantastisk sammen med andre opnå harmonier og en sound som man ikke kan alene. Når to plus to giver mere end fire.

Det er også min oplevelse at et kor er et godt sted at møde mange forskellige og overraskende mennesker, som man ellers ikke ville møde hvis man blot bevæger sig rundt de sædvanlige cirkler, bestemt af uddannelse, job, omgangskreds osv. Jeg er selv cand.merc. og jeg har i min korkarriere ikke mødt mange af min slags.

For tiden (og siden 1999) synger jeg i det københavnske kor Rockkoret. Det var tilfældigt, at jeg fandt det men et utroligt held for repertoire, ambitioner og socialt er det et kor som passer mig perfekt. Jeg vil på et senere tidspunkt skrive en side om Rockkoret. Indtil da kan du læse mere her

Scenen trækker

Min interesse for sang og kor startede egentlig med scenen. Jeg debuterede på scenen i Den Fynske Landsby ved H.C. Andersen Festspillenes opførelse af Klods Hans. Jeg var hooked, så hver sommer var jeg at finde på scenen. Først i landsbyen, men ret hurtigt blev det til voksenteater på Nyborg Vold.

Det var først da jeg trak i trøjen i 1988, at jeg kom ud af sommerspillene. I dag føler jeg ikke, at jeg kan lægge den tid i det henover sommeren, som det kræver at være med i sommerteatret. Siden er politikken jo også kommet til.

Men sangen holder ved

Efter min første sæson i Landsbyen startede Erik Bent Svendlund Fame-skolen i Brandts Klædefabrik i Odense, og sammen med de andre børn fra Landsbyen skulle jeg naturligvis også gå til sang, dans og drama.

Det var en sjov og spændende tid, men det der har haft størst indflydelse på mit musiske engagement i dag var sangtimerne med Ingrid Grønnegaard. På trods af at jeg det første år var eneste dreng sammen med 20 på mit hold og at min stemme var gået i overgang, holdt jeg heldigvis ved.

Så selvom sommerteatret ikke længere har fat i mig har jeg ikke sluppet sangen. Så da jeg flyttede til Århus for at studere var det derfor oplagt at finde en kor igen. Det har jeg så gjort siden, når jeg er flyttet til en ny by. Udover at det er skønt at synge og sammen med andre at skabe harmonier og rytmer som man ikke kan skabe alene, så er et kor også et godt sted at møde mennesker.

Diskografi

Tænk sig at have en diskografi. Men det er blevet til tre officelle udgivelser, og det er da en slags diskografi.

2005 For The Moon For the Moon, Rockkoret
Rockkorets seneste udgivelse, der virkelig viser, hvor langt vi er kommet. Alle sangene er arrangeret til Rockkoret, mange af dem med denne udgivelse for øje. Så der er sange, der aldrig har været udsat for kor før. Hør eksempler hos Rockkoret
Jeg skrev en artikel om projektet til Kor72 bladet.
2004 julefluen Julefluen, Bente Kure og Leif Ernstsen
Via Bentes søster, som synger i Rockkoret, havde jeg den store oplevelse at medvirke på to skæringer på Bente og Leifs jule cd. Det var en sjov novembers fredag aften i Michael Engmans studie i Holbæk.
2001
Lets Rock You Let’s Rock You, Rockkoret
Rockkorets første officielle udgivelse, indspillet i Granny Studiet på Vesterbro i november 2001. Let’s Rock You indeholder sange fra vores repertoire på det tidspunkt. CD’en er udsolgt fra pladeselskabet (det er Rockkoret), men man kan tilsyneladende låne den på biblioteket

Curriculum

1999- Rockkoret, København
2011-13 Sange I Nuet, en improvisationsworkshop under ledelse af Kristian Skårhøj
1996-97 Cantemus, Vejle (AOF kor)
1992-96 Blue Birds, Århus (nu Groovy Voices)
1990-92 Gudenåkoret. Et AOF i Ulstrup (så vidt jeg husker)
1985-88 Wittenborg Sangforplejning, Odense
1985-88 Nyborg Voldspil

  • Zigeunerbaronen (1988)
  • Westside Story (1987)
  • Annie get your gun (1986)
  • Landsmandsliv (1985)
1983-84 H.C. Andersen festspillene i Den Fynske Landsby

  • Skorstensfejeren og hyrdinden (1984)
  • Klodshans (1983)